امروز :
Skip to main content

مراسم استانی بزرگداشت روز معلم با حضور آیت‌الله مظفری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین برگزار شد.

آیت‌الله حسین مظفری در مراسم استانی بزرگداشت روز معلم که در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت و روز معلم اظهار کرد: سالروز شهادت معلم و استاد فرهیخته، علامه آیت‌الله شهید مرتضی مطهری را گرامی می‌داریم و برای این عالم ربانی علو درجات را از خدای متعال مسئلت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در شأن علم، عالم و معلم همین بس که اولین معلم عالم خدای متعال است که در آیه 31 سوره بقره فرموده است «وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا »، یعنی (و خدا همه معانى نام‌ها را به آدم آموخت).

امام جمعه قزوین عنوان کرد: پس از خدای متعال نوبت به انبیای الهی به‌عنوان برترین معلمان بشر می‌رسد، خدای متعال در آیه 2 سوره جمعه می‌فرماید «هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ»، یعنی (اوست که در میان مردم بی‌سواد، پیامبری از خودشان برانگیخت تا آیات او را بر آنان بخواند و آنان را از آلودگی‌های فکری و روحی پاکشان کند و به آنان کتاب و حکمت بیاموزد، و آنان به یقین پیش از این در گمراهی آشکاری بودند).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: یک روز پیامبر مکرم اسلام (ص) وارد مسجد شدند، دو گروه از افراد را در مسجد مشاهده کردند، یک گروه مشغول ذکر، تلاوت قرآن و دعا بوده و گروه دیگر مشغول تعلیم و تربیت بودند، پیامبر (ص) نگاهی به این دو گروه کرده و فرمودند من برای تعلیم و معلمی مبعوث شده‌ام و سپس به آن گروهی پیوستند که مشغول تعلیم بودند.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) اسوه و الگوی ما هستند و در قرآن کریم هم به این موضوع تصریح شده است، بنابراین در شئون معلمی هم باید از نبی اکرم (ص) درس بگیریم، یکی از ویژگی‌های یک معلم موفق و نمونه این است که خودش حقیقتاً عالم باشد و در زمینه‌ای که مشغول معلمی است، نسبت به جوانب مختلف مسئله آگاه باشد.

آیت‌الله مظفری تأکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های یک معلم نمونه این است که خودساخته باشد و با حرص و ولع به تعلیم و تربیت دانش‌آموزان و متربیان خود مشغول باشد و خودش عامل باشد.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مرحوم علامه جعفری (ره) می‌فرمایند در کنفرانسی در حوزه تعلیم و تربیت در خارج از کشور شرکت کرده بودم، من به یاد حکایتی از نبی مکرم اسلام (ص) افتادم، وقتی پشت تریبون قرار گرفتم بدون اینکه نامی از حضرت بیاورم عرض کردم که فرزند یک خانم زیاد خرما می‌خورد، این خانم می‌خواست او را نزد معلمی ببرد تا او را نصیحت کند، فرزندش را نزد یک معلم برد و وقتی ماجرا را برای او تعریف کرد، معلم گفت فرزندت را ببر و فردا او را بیاور تا نصیحتش کنم.

وی یادآور شد: این مادر فردا فرزندش را به نزد معلم آورد و معلم او را نصیحت کرد و گفت در خوردن خرما افراط نکن، برای خانم سؤال شد که چرا این معلم دیروز فرزندش را نصیحت نکرد، وقتی علت را از ایشان جویا شد، معلم پاسخ داد من دیروز خودم خرما خورده بودم، اگر دیروز فرزندت را نصیحت می‌کردم کلام من تأثیر لازم را نداشت.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: مرحوم علامه جعفری (ره) می‌فرماید وقتی من این داستان را تعریف کردم جمعیت حاضر در سالن کف زدند و خیلی خوششان آمد که این چه معلم فرهیخته‌ای بوده است، وقتی از من پرسیدند نام این معلم چه بوده است؟ من پیامبر (ص) را معرفی کرده و عرض کردم که این حکایتی از نبی مکرم اسلام (ص) است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: خدای متعال در آیه 128 سوره توبه می‌فرماید «لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ»، یعنی (قطعا براى شما پيامبرى از خودتان آمد كه بر او دشوار است‏ شما در رنج بيفتيد به هدايت شما حريص و نسبت به مؤمنان دلسوز مهربان است).

وی بیان کرد: پیامبر (ص) همواره به‌دنبال تعلیم و تربیت بود، ایشان بسیار مهربان و دلسوز بود، اینکه گاهی انسان می‌بیند یا می‌شنود که یک معلم بخشی از حقوق خود را برای برطرف کردن مشکل یک دانش‌آموز در نظر گرفته تا او بتواند درسش را بخواند، این لذت‌بخش است که معلمان ما در این زمینه به نبی مکرم اسلام (ص) اقتدا می‌کنند و با مهربانی و عطوفت شغل شریف خود را انجام می‌دهند.

آیت‌الله مظفری خاطرنشان کرد: همان طور که آیت‌الله شهید مطهری یک متفکر بود، آنچه در تعلیم و تربیت اسلامی مورد تأکید است این است که معلمان عزیز بیش از اینکه اطلاعاتی را به ذهن مخاطبین خود منتقل کنند و تعلیم بدهند، در جهت ارتقای قوه تفکر متربیان و دانش‌آموزان تلاش کنند.

نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: خدای متعال در آیه 46 سوره سبأ می‌فرماید «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا مَا بِصَاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ»، یعنی (بگو من فقط به شما يك اندرز مى‏‌دهم كه دو دو و به تنهايى براى خدا به پا خيزيد سپس بينديشيد كه رفيق شما هيچ‌گونه ديوانگى ندارد او شما را از عذاب سختى كه در پيش است جز هشداردهنده‏‌اى بيش نيست)، بنابراین لازم است قوه تفکر و خردورزی را در دانش‌آموزان تقویت کنیم.